Печени картофи със заливка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1405
20/11/2019
"Мятайте картофите във фурната, стават супер вкусни - вижте какво още ви трябва за това ястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 376
  • Преглеждания за месеца262
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите (5-6 бр.), измиваме и нарязваме на кръгчета. Кипваме подсолена вода и в нея слагаме картофите да се сварят с щипка куркума.

Когато са готови, но да внимаваме да не се разваряват, изваждаме от водата, в която са се варили. Малка тавичка, намазваме с омекнало краве масло.

Редим пласт от половината картофени кръгчета. Наръсваме ги със сирене и отгоре слагаме втори пласт картофи. В касерола сипваме половин пакетче* Маги малки тайни пиле с гъби в сметанов сос.

Счукваме яйце (1 бр.), разбъркваме и наливаме прясно мляко (2 к.ч.). Слагаме на котлона и с непрекъснато разбъркване нагряваме заливката. Когато започне да къкри, я дръпваме от огъня и заливаме картофите.

В касеролата наливаме прясно мляко (1/2 к.ч.), за да оберем всичката заливка, и отново изливаме в тавичката при картофите и сиренето.

Слагаме отгоре на огретена няколко парченца краве масло и печем в нагрята силна фурна.

Когато се запекат картофите, наръсваме отгоре настърган кашкавал и допичаме до златисто печените картофи със заливка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар