Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с канела

Макарони на фурна с канела

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Макарони на фурна с канела
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Най-доброто решение, което може да вземете - да добавите канела към макароните на фурна, нека ароматът се усеща из цялата къща"

Необходими продукти

  • макарони - 1 пакет
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 6 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните в подсолена вода.

Отцеждаме след това и ги изсипваме в тавичка.

В дълбока купа разбиваме яйцата, като добавяме натрошеното сирене, захарта, млякото и канелата.

Към макароните добавяме получената смес и поставяме в печката, като оставяме да се изпичат на 180 градуса, около 30 минути.

Поднасяме готовите макарони на фурна, докато са още топли.

Макарони на фурна с канела - ухание от детството!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: