Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Крокети от хляб със сирена

Крокети от хляб със сирена

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Крокети от хляб със сирена
Снимка: Илияна Димова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Гледайки тези солени крокети със сирена, вече си представяме как закусваме в леглото с чаша чай и хубав филм"

Необходими продукти

  • типов хляб - 10 бр. филийки
  • топено сирене - 100 г за мазане
  • краве сирене - 100 г
  • яйца - 1 - 2 бр. пресни
  • сол - 1 щипка
  • олио - зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махаме корите на филийките (10 бр.) от типов хляб. Слагаме филийките между два пласта полиетиленово фолио или найлонови торбички.

С точилка внимателно разточваме максимално тънко.

Когато сме готови с всички филийки, ги намазваме с меко топено сирене. Отгоре наръсваме с натрошено краве сирене.

Навиваме стегнати крокети - пурички, които слагаме в тавичка, върху хартия за печене, намазана с олио.

Когато сме готови с всички, всяка крокета топваме в разбити с щипка сол пресни яйца (1-2 бр.). Отново ги слагаме в тавичката. Ако има останали яйца, с четка, нанасяме върху всяка крокета.

Отгоре на всяка пуричка, капваме по малко зехтин. Печем крокетите от хляб със сирена в нагрята на 200 градуса фурна до златисто.

Сервираме със сос от майонеза и кисело мляко и шарена сол.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: