Начин на приготвяне
Махаме корите на филийките (10 бр.) от типов хляб. Слагаме филийките между два пласта полиетиленово фолио или найлонови торбички.
С точилка внимателно разточваме максимално тънко.
Когато сме готови с всички филийки, ги намазваме с меко топено сирене. Отгоре наръсваме с натрошено краве сирене.
Навиваме стегнати крокети - пурички, които слагаме в тавичка, върху хартия за печене, намазана с олио.
Когато сме готови с всички, всяка крокета топваме в разбити с щипка сол пресни яйца (1-2 бр.). Отново ги слагаме в тавичката. Ако има останали яйца, с четка, нанасяме върху всяка крокета.
Отгоре на всяка пуричка, капваме по малко зехтин. Печем крокетите от хляб със сирена в нагрята на 200 градуса фурна до златисто.
Сервираме със сос от майонеза и кисело мляко и шарена сол.