Заешко Качиаторе

04/11/2019
"Задушен заек или заек Качиаторе - само името му буди любопитство, представяте ли си вкуса "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред нарязваме заека на парчета, овкусяваме го с черен пипер и сол и овалваме парчетата в брашно. Загряваме зехтина в голям тиган, запържваме парчетата от заек за 2-3 минути и от двете страни и ги изваждаме от тигана.

В същата мазнина, в която сме пържили заешкото, слагаме ситно нарязаните чесън и кромид лук. След това добавяме доматите и чушките, нарязани на кубчета, гъбите и подправките.

След като зеленчуците омекнат, прибавяме към тях запържените парчета от заека, маслините, дафиновия лист, захлупваме с капак и оставяме да се сготви за около 35 минути на температура малко над средната.

Може да сервирате заешко Качиаторе с гарнитура от ориз или картофено пюре.

Вкусен задушен заек, който не бива да пропускате!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар