ezine.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Фалшиво панирано пилешко

Фалшиво панирано пилешко

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
127661128204
Фалшиво панирано пилешко
Снимка: Yordanka Kovacheva
30/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
14 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
34 мин.
Порции
3
"Какво му е фалшивото на това пилешко ще попитате - изненада"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • яйца - 2 бр. големи
  • брашно - 4 с.л. царевично
  • бира - ½ ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • къри - ½ ч.л.
  • олио - пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупеният на розички и измит карфиол се вари за 5 минути в подсолена вода, след което се облива със студена вода, оставя се да се отцеди.

В купа се смесват царевично брашно, сол, черен пипер, къри. Количеството на подправките може да се промени според вкуса на всеки. Към тях се прибавят бирата и разбитите яйца.

Бърка се до получаването на паста за паниране. При нужда тя може да се коригира с малко вода, ако е много гъста, или с още брашно, ако ви се вижда твърде рядка.

После потапяме всяко едно карфиолче в сместа и пържим в загрято олио до златисто. Изваждаме така приготвеното фалшиво пилешко от карфиол върху хартия, за да отнеме излишната мазнина.

Това фалшиво панирано пилешко от карфиол е идеално мезе за бира. То е и алтернатива на месото за вегетарианците.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: