Патладжани Пармиджано с моцарела

АнабелАнабел
Ветеран
490
2k
928
204
25/10/2019
"Сбогом, дието, ти беше безвкусна и досадна и с удоволствие те заменям с тези Патладжани Пармиджано с моцарела "
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на шайби и се поставят в подсолена вода за половин час, за да се премахне горчивината. Отцеждат се добре и се изпържват в сгорещено олио.

Посоляват се и се поставят върху кухненска хартия. Оставя се малко мазнина в тигана и в него се слагат нарязаните на ситно лук и чесън, а малко след това чушката и смлени домати.

Сосът се овкусява със сол и малко захар. Щом се сгъсти, се дръпва от котлона. На дъното на тавичка се сипва малко сос. Отгоре се подрежда ред патладжан, отгоре ред нарязани на шайби домати, ред нарязана на филийки моцарела и малко пармезан.

Полива се с част от соса и се поръсват листенца пресен босилек. След това реденето се повтаря до изчерпване на продуктите. Ястието се поставя във фурна и се пече около 20 минути. Сервира се топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар