Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на шайби и се поставят в подсолена вода за половин час, за да се премахне горчивината. Отцеждат се добре и се изпържват в сгорещено олио.
Посоляват се и се поставят върху кухненска хартия. Оставя се малко мазнина в тигана и в него се слагат нарязаните на ситно лук и чесън, а малко след това чушката и смлени домати.
Сосът се овкусява със сол и малко захар. Щом се сгъсти, се дръпва от котлона. На дъното на тавичка се сипва малко сос. Отгоре се подрежда ред патладжан, отгоре ред нарязани на шайби домати, ред нарязана на филийки моцарела и малко пармезан.
Полива се с част от соса и се поръсват листенца пресен босилек. След това реденето се повтаря до изчерпване на продуктите. Ястието се поставя във фурна и се пече около 20 минути. Сервира се топло.