Гулашки със сироп

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Гулашки със сироп2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ей такива вкусни гулашки от грис спретнахме, че и със сироп гарнирахме, а вие с какво може да се похвалите днес"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • грис - 225 г
  • масло - 50 г
  • яйца - 7 броя
  • ЗА СИРОПА
  • захар - 250 г
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото с маслото, при непрекъснато бъркане прибавяме гриса, продължаваме да бъркаме, докато сместа започне да се отделя от съда.

Оставяме я да поизстине и след това добавяме яйцата, едно по едно, и бъркаме, докато се получи гладко тесто.

С помощта на лъжица гулашките и ги подреждаме в намазнена тава, печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.

Готовите и изстинали гулашки заливаме с горещия захарен сироп, приготвен от захарта и водата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: