Лютеница с горчица

АнабелАнабелНовак35
21/09/2019
Приготвяне2 мин.
Готвене40 мин.
Общо42 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чушки - 10 кг, печени, червени
  • патладжан - 5 кг, печен
  • олио - 1 л
  • оцет - 100 мл
  • захар - на вкус
  • сол - на вкус
  • горчица - 200 г Дижонска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се почистват от люспи и семки, след което се смилат с машинка за месо. Смлените печени зеленчуци се слагат в тенджера.

Тенджерата се слага на котлона и след като сместа заври, към нея се добавят олиото, оцетът, захар и сол на вкус.

Лютеницата се бърка непрекъснато, за да не загори. Вари се около 30-40 минути, или докато се сгъсти. Малко преди готовност се прибавя горчица.

Разбърква се отново добре и след три-четири минути тенджерата се маха от котлона.

Готовата лютеница с горчица се разсипва в чисти и сухи бурканчета. Бурканчетата се запечатват хубаво, след което лютеницата се стерилизира за 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар