Зелена майонеза

02/09/2019
"По-свежа и вкусна от всяка друга майонеза, която ще опитате "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред слагаме в блендер жълтъците, оцета, горчицата, малко сол и черен пипер и разбиваме на максимална степен.

Добавяме внимателно зехтин на тънка струя и след това лимона. Оставяме на максимална степен, докато се получи гъсто пюре.

Спанак с подправките и чесъна пасираме отделно до получаването на паста и след това прибавяме към майонезата и отново разбиваме, докато се получи хубав равномерен зелен цвят.

Тази домашна майонеза може да се съхранява в хладилника до 2 дена.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар