Зелена майонеза

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Зелена майонеза1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"По-свежа и вкусна от всяка друга майонеза, която ще опитате"

Необходими продукти

  • жълтъци - 4 броя
  • горчица - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • винен оцет - 1 с.л.
  • спанак - 1/4 ч.ч.
  • магданоз - 2 връзки
  • кресон - 2 връзки
  • естрагон - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред слагаме в блендер жълтъците, оцета, горчицата, малко сол и черен пипер и разбиваме на максимална степен.

Добавяме внимателно зехтин на тънка струя и след това лимона. Оставяме на максимална степен, докато се получи гъсто пюре.

Спанак с подправките и чесъна пасираме отделно до получаването на паста и след това прибавяме към майонезата и отново разбиваме, докато се получи хубав равномерен зелен цвят.

Тази домашна майонеза може да се съхранява в хладилника до 2 дена.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: