Сарми с охлюви

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Сарми с охлюви2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • охлюви - 30 бр.
  • ориз - 100 г
  • масло - 70 г
  • прясно мляко - 1 - 2 к.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете охлювите в подсолена вода и варете около 1 час. Отстранете ги и ги оставете да се охладят.

Отстранете черупките и махнете черната задна част на охлювите. Нарежете ги на ситно и ги запържете в сгорещеното масло.

Махнете готовите охлюви от мазнината и запържете в нея и ориза. Сложете от подправките на вкус, сипете 3-4 с.л. вода и разбъркайте. Оставете на котлона 2-3 минути.

Поставете по малко от сместа в средата на лозовите листа и навийте не много стегнати сармички. Наредете ги в подходяща тенджера и ги затиснете с тежа порцеланова чиния.

Сипете млякото и добавете вода, така че течността да стига до ръба на чинията. Варете на умерен огън в продължение на 20-25 минути.

Сервират се топли.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: