Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Яребици с бекон и грозде

Яребици с бекон и грозде

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Яребици с бекон и грозде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • яребици - 3 бр.
  • бяло грозде - 400 г
  • бекон - 300 г
  • зехтин - 5 супени лъжици
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 1 стрък
  • черен пипер - 1 чаена лъжичка
  • сол - 1 чаена лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре яребиците, почистваме ги, посоляваме леко и пържим в зехтина, докато се зачервят равномерно.

Оронваме зърната на гроздето и ги измиваме. Бекона нарязваме на парченца и го запържваме в мазнината от яребиците.

Разтваряме бульона в 500 мл вряла вода, добавяме бекон, мащерката, дафиновия лист, гроздето и черния пипер.

Варим на умерен котлон за около 30 мин. С този сос заливаме яребиците и ги задушаваме още около 1 час.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: