Пържени пилешки бутчета

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Ентусиаст
77
289
174
12
1
17/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 8 - 10 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пушен пипер
  • чесън - на прах
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват от кожата и се измиват. Следва подсушаването им с кухненска хартия. Бутчетата трябва да се обезкостят от едната страна на кокала.

С помощта на малко, остро ножче се изрязва от едната страна месото, заедно с хрущяла, следва бавно и старателно отделяне на месото от основния кокал, малко преди да достигнем другия му край спираме с изрязването.

Измиваме лимона и изцеждаме 2 супени лъжици сок. В купичка смесваме всички сухи подправки за пиле и ги разбъркваме. Пилешките бутчета намазваме с лимоновия сок и овалваме в подправките.

В дълбок тиган или малка тенджера изсипваме олио. След като се сгорещи олиото, потапяме пилешките бутчета и готвим до златист цвят.

Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
28.50 лв.
Виж ››

Допълнение към колекцията ви от уникални кухненски съдове е този алуминиев тиган с незалепващо покритие. Удобен за готвене, с дълга дръжка и прекрасен син цвят, алуминиевият тиган е новия помощник-готвач във вашата кухня.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар