Ориз с пилешко на фурна

11/08/2019
Илияна Димова
отИлияна ДимоваЕнтусиаст1221002
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пиле - 1/2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр. кромид
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • магданоз пресен
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • масло краве - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето (1/2 бр.) и нарязваме. Слагаме в тенджерка, наливаме вода и поставяме на котлона. Като кипне водата, я отливаме и наливаме чиста, топла вода при пилешкото. Слагаме и кубче пилешки бульон и варим до готовност на месото.

Свареното пилешко месо обезкостяваме и накъсваме на парченца, а бульона от варенето запазваме за готвенето. Почистваме, белим и измиваме лука (1 бр.) и морковите (1-2 бр.). Лука нарязваме на ситно или настъргваме. Морковите рендосваме едро.

В тиган наливаме олио (3 с.л.) и слагаме лука и морковите. Наливаме черпак от пилешкия бульон и слагаме на котлона да се задушават. Като изври течността, прибавяме хубаво измит ориз. Ръсваме черен пипер, разбъркваме няколко пъти и прехвърляме в тавичка.

В тигана от задушаването на зеленчуците, наливаме черпак от бульона и изливаме при ориза. Прибавяме пилешкото месо, нарязан ситно магданоз, краве масло (1 с.л.) и наливаме още бульон (3-4 ч.ч.). Може да налеем и топла вода, ако няма достатъчно бульон.

Слагаме тавата във фурната и печем до готовност на ориза. При необходимост по време на печене, може да доливаме още бульон или вода и да посолим на вкус. Ако искаме ястието да е по-сочно, печем, като слагаме отгоре на тавичката капак или алуминиево фолио за печене. Сервираме ястието топло.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар