Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото на малки парченца, като отстраните предварително излишните мазнини. По желание може и да оставите парчето месо цяло, но е необходимо да го посварите предварително.
Сложете го в дълбока тенджера, залейте го с около 2.5 л студена вода и варете на слаб огън за 40-50 минути, докато месото не започне да омеква.
По време на варенето отпенвайте пяната и излишната мазнина.
Прецедете овнешкия бульон. Запържете полусвареното месо в силно сгорещена мазнина от всички страни. Когато месото се запържи от всякъде се вади от мазнината.
В същата мазнина се запържва ситно нарязания лук, патладжаните нарязани на кубчета, пиперките - на тънки ивички, зеления фасул и бамята.
Последно се добавят нарязаните на кръгчета картофи и зелените подправки. Запържват се за 1-2 минути, след което месото и зеленчуците се заливат с горещия овнешки бульон и се кипват.
Супата се вари до омекване на всички съставки. Около 10-15 минути преди да свалите супата от коглона се добавят нарязаните домати и се подправя с черен пипер и сол на вкус.
Поднася се гореща и поръсена с пресни зелени подправки.