Начин на приготвяне
В тенджера изсипваме вода до половината, в не я прибавяме щипка сол и няколко капки олио. Оставяме водата да заври и след това прибавяме спагетите. Варим за 8 до 10 минути. Прецеждаме, оставяме настрана.
През това време в тиган изсипваме една супена лъжица олио изчакваме да загрее мазнината. Изсипваме нарязания кромид лук на малки кубчета и счуканите през средата 3 скилидки чесън. Запържваме до карамелизиране на лука, чесъна отстраняваме.
Прибавяме нарязания на дребно бекон и запържваме. В две купи разделяме яйцата на белтъци и жълтъци, в едната купа трябва да има три белтъка и един жълтък, към тях прибавяме настърган пармезан и разбъркваме добре.
В тигана изсипваме спагетите и добавяме сместа с пармезан. Готвим за около пет минути още, овкусяваме със сол и черен пипер.
Коментари