Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Кашкавал на фурна»Кашкавал на фурна с кисело мляко и сирене

Кашкавал на фурна с кисело мляко и сирене

Мария ДоеваМария Доева
Новак
92534
Кашкавал на фурна с кисело мляко и сирене
Снимка: Мария Доева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лесни аламинути за изгладнели души - хапвате и се облизвате"

Необходими продукти

  • кашкавал - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 100 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • подправки - прясна мащерка, черен пипер, магданоз (или каквито пожелаете)
  • брашно - 3 с.л. с връх
  • масло - 50 г
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме си яйцата. Разбъркваме содата за хляб с кисело мляко (оставяме го малко да шупне).

Взимаме си една купа и в нея слагаме разбитите яйца заедно с вече шупналото кисело мляко.

След това към тази смес прибавяме и брашно (което е хубаво да пресеем) и настъргания кашкавал със сирене.

Разбъркваме добре, за да смесим хубаво сместа. След като сме готови, прибавяме и подправките, нарязани на по-ситно.

В малка тавичка разтапяме маслото, след което поставяме сместа. Печем за около 25 минути на 180 градуса, докато почервенее отгоре и се стегне.

Който желае, може с домата да аранжира чинията, в която ще сервираме кашкавала на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: