Палачинки с лимонада

ГеновеваГеновеваЧирак8812199
24/07/2019
"За приготвянето на перфектните палачинки ще ви трябва малко лимонада и тази изпитана рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 047
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с миксер, като към тях прибавим щипка сол, докато яйцата се разбият добре. След това към тях добавяме студеното прясно мляко, лимонадата, ванилията, олиото и брашното и разбиваме отново до получаването на хомогенна смес с гъстота като на боза.

Ако ви се стори, че е много гъста, сместа добавете още лимонада, а ако ви се стори, че е рядка, добавете брашно до получаването на идеалната консистенция за нашите палачинки.

Поставяме тигана за палачинки на котлона и го оставяме да загрее, след което добавяме капка олио и с помощта на черпак изливаме сместа върху тигана. Разпределяме я добре и чакаме да се опече палачинката от едната страна, след което я обръщаме и печем и от другата.

И така, докато свърши приготвената смес за палачинки. Получават се около 15 палачинки, но пак зависи колко голям ви е черпакът и размера на тигана. Ако нямате тиган за палачинки, използвайте хубав тефлонов тиган.

Тигана намазнявам само първия път, след това не, защото в сместа има олио. Накрая намазвате палачинките с предпочитано от вас сладко, аз избрах домашно приготвено сладко от ягоди. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар