Регенсбургско руло с пръжки

07/08/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, сваряват се и се настъргват ситно. Към тях се прибавят брашното и яйцата, посолява се и се замесва твърдо тесто, което трябва леко да се отделя от съда. Разстила се на пласт с дебелина около 1 см.

Сланината се нарязва на малки кубчета и се запържва при постоянно бъркане в силно нагорещен тиган.

Пръжките се изваждат. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината до златисто. Прибавя се наситненият магданоз, поръсва обилно със сол и черен пипер и сместа заедно с пръжките се разпределя върху тестото.

Навива се внимателно картофено руло и се реже на парчета с дължина 5 см. Парчетата се поставят изправени в тиган, поръсват се с мазнина и се пържат. Сервират се горещи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар