Пълнени гъби на фурна

ЗорицаЗорицаНовак69
24/07/2019
"Не е трудно да приготвиш перфектните пълнени гъби на фурна, трудното идва после, когато се чудиш как да не ги изядеш всички на един дъх "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 335
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се измиват под течаща студена вода, махат се внимателно пънчетата и се оставят в гевгир, за да се отцедят добре шапчиците.

За плънката се смесват зехтина с жълтъка, добавя се настърган пармезан, заквасената сметана, крема сирене, пресованата скилидка чесън, нарязаните на ситно кисели краставички, копър, черен пипер и малко сол.

Разбърква се хубаво и накрая се добавят накъсаната на малки парчета моцарела. С лъжица се пълни всяка гъба с плънката, прехвърля се в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене и накрая се поливат с тънка струйка зехтин.

Пекат се пълнените гъби в предварително загрята фурна на 180 градуса, на средна решетка и включен вентилатор за около 10-15 минути, докато хванат апетитен златисто-кафяв загар.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар