Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Панирани топени сиренца с боровинково сладко

Панирани топени сиренца с боровинково сладко

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Панирани топени сиренца с боровинково сладко
Снимка: Илияна Димова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Сега разбрахте ли защо пазим онова бурканче с боровинково сладко толкова ревностно"

Необходими продукти

  • топено сирене - 8 бр. триъгълници по 140 г
  • галета - 4 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • царевичен корнфлейкс - 2 с.л. натрошен
  • яйца - 1 бр. голямо, прясно
  • куркума
  • сол
  • Още
  • царевично брашно
  • олио
  • сладко от боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На топените сиренца махаме опаковките. В чиния приготвяме сухите съставки за панировката, като смесваме галета (4 с.л.), царевично брашно (3 с.л.), царевичен корнфлейкс (2 с.л.) и разбъркваме хубаво.

В купичка счукваме яйцето (1 бр.) и разбиваме добре с щипка сол и малко куркума (подправка). Голяма чиния наръсваме с царевично брашно. Всяко триъгълно сиренце, овалваме първо в сухата панировка, после в яйцето и отново в панировката.

Слагаме в чинията с царевичното брашно. Когато са готови всички сиренца, ги оставяме в хладилник за няколко минути и после, изпържваме в умерено нагрято олио от всички страни до леко златисто.

Готовите сиренца изваждаме на решетка, да се отдели излишната мазнина от пърженето. Сервираме панираните топени сиренца с боровинково сладко за предястие.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: