Пълнен лук на фурна

13/08/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лук - 12 глави
  • За плънката
  • телешко месо - 500 г, сварено, бонфиле
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/3 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За бешамелов сос
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - ½ пакетче, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете необелените глави лук в тава и ги сложете да се пекат 50-55 мин. в предварително загрята до 200 градуса фурна.

След това ги почистете от люспите, отрежете горната им част и им извадете сърцевината.

Разтопете половината масло, сипете брашно и бъркайте непрекъснато 2-3 мин, като наливате постепенно горещото мляко, като не спирате да бъркате.

Оставете соса да ври 8-10 мин., после добавете останалото масло, посолете и наръсете с черен пипер.

Прибавете към соса накълцаното сварено месо, ситно нарязаните магданоз, зелен лук и чесън, посолете, поръсете с черен пипер и разбъркайте добре.

Напълнете главите лук с плънката и ги запечете 15 мин. в загрята до 180 градуса фурна.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар