Начин на приготвяне
Първо се приготвя марината за пъдпъдъчи. За целта се смесват нарязаните на ситно чесън, лук, мащерка, зехтин и черен пипер. С тази смес се натриват предварително измитите и подсушени пъдпъдъци, поставят се в плик и се прибират на студено (в хладилник) поне за 12 часа.
Сосът се приготвя като загреем зехтина и запържим вътре за кратко ситно нарязания бекон. Когато беконът хване хрупкава коричка се изважда и в мазнината се изсипват останалите съставки. Разбива се с помощта на блендер или пасатор. Последно връщаме вътре парченцата бекон.
Маринованите пъдпъдъци се пекът на грил по 7-9 минути от всяка страна до готовност. Малко преди изваждането им ги намазваме с сос.