ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с карфиол и броколи

Мусака с карфиол и броколи

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
922169454
Мусака с карфиол и броколи
27/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 250 г
  • броколи - 250г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чушки - 1 червена
  • топено сирене - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • извара - 100 г
  • сметана - 200 мл готварска сметана
  • прясно мляко - 200 мл
  • чедър - 4 парчета тост
  • индийско орехче
  • масло - за намазване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширате карфиола и морковите в кипяща подсолена вода поне за 8-9 мин. Броколите се бланшират за не повече от 5 минути.

Сложете в студена вода бланшираните зеленчуци за да запазят свежите си цветове. Когато изстинат ги извадете и оставете да се отцедят.

Намазнете дъното на подходяща тавичка и наредете броколите и карфиола. Поставете върху тях нарязаното на парчета топено сирене, червената пиперка нарязана на кръгчета.

В купа разбийте яйцата, смесете ги с изварата, готварската сметана и прясното мляко. Добавете сол и индийско орехче на вкус и изсипете върху зеленчуците.

Мусаката се пече 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което се покрива с тостовете чедар и се допича още 4-5 минути.

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: