Мусака с карфиол и броколи

АгапияАгапияНовак
27/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 894
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширате карфиола и морковите в кипяща подсолена вода поне за 8-9 мин. Броколите се бланшират за не повече от 5 минути.

Сложете в студена вода бланшираните зеленчуци за да запазят свежите си цветове. Когато изстинат ги извадете и оставете да се отцедят.

Намазнете дъното на подходяща тавичка и наредете броколите и карфиола. Поставете върху тях нарязаното на парчета топено сирене, червената пиперка нарязана на кръгчета.

В купа разбийте яйцата, смесете ги с изварата, готварската сметана и прясното мляко. Добавете сол и индийско орехче на вкус и изсипете върху зеленчуците.

Мусаката се пече 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което се покрива с тостовете чедар и се допича още 4-5 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар