Зеленчукова запеканка с кайма и топено сирене

19/08/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене80 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 700 г
  • спанак - 400 г листа
  • лук - 2 средни глави, кромид
  • семки - 2 с.л. слънчогледови, белени
  • кайма - 600 г смес
  • топено сирене - 125 г
  • пармезан - 50 г, настъргано
  • зехтин - 4 с.л.
  • къри - 2 ч.л. сладко
  • индийско орехче - 1 щипка, настъргано
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите, сварете ги необелени в леко подсолена вода, обелете ги и ги нарежете на кръгчета.

В тефлонов тиган загрейте 1 с.л. зехтин и запържете за 1-2 мин. в него слънчогледовите семки, след това ги наръсете с къри и ги пържете още 1 мин. при непрекъснато бъркане.

Изпържете в останалия сгорещен зехтин половината почистен и нарязан на ситно лук, докато стане кристален.

Добавете измитите спаначени листенца, похлупете тигана и задушавайте 3 мин., след което подправете сместа с индийското орехче, черен пипер и сол на вкус, изсипете я в гевгир и я изстискайте.

Смесете кайма, надробеното топено сирене, останалия лук и яйцето, поръсете с черен пипер и сол и разбъркайте хубаво.

Намажете с мазнина форма за печене и наредете в нея на пластове картофите, спанака и каймата, като всеки ред ръсете със семките.

Най-отгоре разпределете настърганото пармиджано и печете ястието 30 мин. в загрята до 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар