Млечна спаначена супа

12/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре листата спанак (500 г) и нарязваме на ситно. Почистваме стръковете зелен лук (2 бр.), измиваме и нарязваме. Белим и също режем на ситно кромид лук (1 бр.). В олио (3-4 с.л.) и малко вода, задушаваме спанака и лука.

Ръсваме черен пипер на вкус и сол също на вкус. Наливаме топла вода (приблизително 1 л или повече по преценка) и като заври, сипваме измит в няколко води ориз.

Оставяме супата да се вари, като прибавяме и щипка куркума. Варим до готовност - когато оризът и всички други продукти да са добре уврели.

Тогава сипваме наситнен пресен магданоз и наливаме топло прясно мляко (2 к.ч.). При необходимост доливаме и още малко топла вода. Супата къкри още 1-2 минути и сервираме със сок от лимон или с натурален ябълков оцет.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар