Меден сладкиш с орехи

19/08/2019
"Добрите приятели, като правят такива вкусни медени сладкиши, черпят - да си знаете, приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към врящата вода прибавете меда и кристалната захар и след като се разтворят, свалете съда от огъня и оставете сиропа настрани да поизстине.

Прибавете брашното, счуканите орехови ядки, водата и канелата, разбъркайте всичко добре и изсипете в намаслена тавичка.

Изпечете сладкиша в умерена фурна до готовност и след като изстине, го нарежете и го поръсете с пудрата захар.

Добре е сладкишът да отлежи 1-2 дни преди консумацията.

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
Приготвяй си тази рецепта в:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар