Начин на приготвяне
Брашното, млякото, яйцата, солта и захарта се разбъркват. В сгорещеното масло се изпържват 4 тънки палачинки.
Стафидите се заливат с ликьора. Яйцата се разделят. Маслото се разбърква с настърганата портокалова кора. Добавят се жълтъците и изварата, а след това и стафидите.
Белтъците се разбиват на сняг. Към тях се добавят захарта и ванилията. Заедно се изсипват към изварената смес.
Палачинките се намазват с изварената смес на тънък слой. Навиват се на рула и се нарязват на три парчета. Подреждат се керемидообразно в намаслена тавичка.
Продуктите за заливката се разбъркват и се заливат палачинките. Пекат се 25-30 минути на предварително загрята на 200 градуса фурна.