Пюре от тиквички

22/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и нарязват на кубчета. Запичат се от 20 до 30 минути с накълцания лук, пресования чесън и 4 лъжици зехтин, докато съвсем омекнат.

След това всичко се намачква с вилица и се оставя да къкри на ниска температура, докато всички сокове се изпарят. Пюрето се оставя да изстине и след това се слага в хладилника за няколко часа.

Към пюрето се добавят сиренето, накълцаните босилек и кориандър. Овкусява се със сол и черен пипер. Накрая се сипва още една лъжица зехтин и се добавя малко лимонов сок.

Готовото пюре от тиквички се маже върху препечени филийки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар