Салата със скариди, гъби и краставица

27/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете скаридите във вряща вода за около 5 мин., отцедете ги и ги оставете да изстинат.

Нарежете гъбите на парченца, изпържете ги в загретия зехтин и ги оставете да се охладят.

Ябълката разделете на четири, отстранете сърцевината ѝ със семената, нарежете четвъртинките на тънки резени и ги напръскайте с 1 с.л. лимонов сок.

В майонезата сипете прясно изцедения лимонов сок и горчицата и я разбийте леко.

Смесете скаридите, гъбите и ябълката с оформения на пръстени лук и нарязаната на тънки кръгчета краставица, посолете, залейте с майонезен сос и разбъркайте.

В голяма чиния подредете салатените листа, сипете салатата върху тях и я украсете с маслините и клонките магданоз.

Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Филътът FFP2 осигурява минимум 94% филтрация и защита като драстично намалява риска от разпространението на вируси и бактериални инфекции по въздушно-капков път.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар