Начин на приготвяне
Пуснете скаридите във вряща вода за около 5 мин., отцедете ги и ги оставете да изстинат.
Нарежете гъбите на парченца, изпържете ги в загретия зехтин и ги оставете да се охладят.
Ябълката разделете на четири, отстранете сърцевината ѝ със семената, нарежете четвъртинките на тънки резени и ги напръскайте с 1 с.л. лимонов сок.
В майонезата сипете прясно изцедения лимонов сок и горчицата и я разбийте леко.
Смесете скаридите, гъбите и ябълката с оформения на пръстени лук и нарязаната на тънки кръгчета краставица, посолете, залейте с майонезен сос и разбъркайте.
В голяма чиния подредете салатените листа, сипете салатата върху тях и я украсете с маслините и клонките магданоз.