Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирени мезета»Задушени миди с копър и чесън

Задушени миди с копър и чесън

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Задушени миди с копър и чесън
Снимка: Геновева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"И замириса на море... или по-точно на апетитните миди с копър и чесън"

Необходими продукти

  • миди - 500 г с черупка
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
  • магданоз
  • зехтин
  • сол
  • бяло вино - 200 мл.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват и се киснат във вода за около 30 минути да излезе пясъка от тях. След това се слагат в продълговата тавичка, посоляват се и се слага зехтин.

След това се налива виното и вода, колкото да преполови тавичката. Нарежете копър в тавичката или просто сложете стрък копър и магданоз, след което покриваме с фолио отгоре и слагаме във фурната.

Проверяваме периодично мидите и когато се отворят махаме фолиото за около 15 минутки.

Накрая слагаме чесъна, като го пасираме отгоре върху мидите. Получава се едно страхотно мезе за бяло вино.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: