Гарнитура от круши във вино за дивеч

23/06/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • круши - 4 бр. вилямови или друга лятна масловка
  • карамфил - 4 зърна
  • канела - 1 пръчка
  • дафинови листа - 2 малки
  • лимонова кора - 1 щипка, настъргана
  • червено вино - 750 мл
  • захар - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете круши, които още не са напълно узрели, със запазени дръжки, обелете ги и ги подредете в дълбок съд с дръжките нагоре.

Добавете карамфила и канелата, дафиновите листа и лимоновата кора, посипете ги със захарта и ги залейте с виното.

Кипнете крушите на силен огън, след което на умерен огън ги варете около час, като с вилица проверете готовността им, щом лесно се набождат, значи са готови.

Извадете готовите круши и ги наредете в порцеланово плато.

Отцедения сок варете още известно време, докато се посгъсти, залейте с него крушите и след като изстинат, ги поднесете като чудесна гарнитура към дивеч.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар