Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло от кайма с шунка и кашкавал

Руло от кайма с шунка и кашкавал

редакция:
Руло от кайма с шунка и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Най-добрата гарнитура за това вкусно руло от кайма е още едно парче от него."

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • шунка - 7 - 8 тънки плочки за тостер
  • кашкавал - 7 - 8 тънки плочки за тостер
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • хляб - 2 филии, сух, бял
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 50 г (за настъргване) по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каймата добавете натрошения накиснат в прясното мляко и отцеден хляб, яйцата, горчицата, настъргания лук, наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус и я омесете добре.

Разстелете я на пласт с дебелина 1.5-2 см върху алуминиево фолио или мокра кърпа и наредете върху нея шунката, а отгоре ѝ – кашкавала.

С помощта на фолиото завийте каймата с плънката на руло, с мокра ръка оформете краищата му и загладете повърхността му, след което го сложете в намазнена тава със съединената част отдолу.

Нарежете доматите на тънки кръгчета, подредете ги върху рулото, пъхнете тавичката в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около час. Към края на печенето може да настържете отгоре кашкавал и да го запечете.

Великолепно руло от кайма запечено на фурна, подходящо за празнична вечеря!

Вижте също как да си направите гнезда от кайма или любимия кекс с кайма.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: