Начин на приготвяне
В каймата добавете натрошения накиснат в прясното мляко и отцеден хляб, яйцата, горчицата, настъргания лук, наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус и я омесете добре.
Разстелете я на пласт с дебелина 1.5-2 см върху алуминиево фолио или мокра кърпа и наредете върху нея шунката, а отгоре ѝ – кашкавала.
С помощта на фолиото завийте каймата с плънката на руло, с мокра ръка оформете краищата му и загладете повърхността му, след което го сложете в намазнена тава със съединената част отдолу.
Нарежете доматите на тънки кръгчета, подредете ги върху рулото, пъхнете тавичката в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около час. Към края на печенето може да настържете отгоре кашкавал и да го запечете.
Великолепно руло от кайма запечено на фурна, подходящо за празнична вечеря!
Вижте също как да си направите гнезда от кайма или любимия кекс с кайма.