Шотландска супа

Шотландска супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • овче месо - 400 г или агнешко
  • масло - 4 с.л.
  • зелен лук - 3 стръка
  • вода - 2 л
  • кускус - ½ ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеното овче месо се измива, подсушава и нарязва на дребни късове. Маслото се загрява в дълбок тиган. Лукът се обелва, нарязва се и заедно с месото се запържва в маслото, като постоянно се разбърква.

Сипват се в тенджера и се заливат с водата. Кипват се и варят около 50 минути.

Морковът и целината се нарязват на дребно и се сипват в супата. Варенето продължаване до омекване на продуктите за супата.

Добавя се кускусът и се вари още 10 минути супата с овче месо.

Подправя се на вкус и се вари до омекване на продуктите. Шотландската супа се поднася топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: