Глазирани моркови с колбас на скара

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
16/06/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • моркови - 5 - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • розмарин - 3 - 4 листенца
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • балсамов оцет
  • колбаси - 200 г в естествено черво
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и се варят в подсолена вода за 20 минути. Изваждат се и оставяме да се отцеди течността.

Ако са дълги, се срязват на две, три части. В тиган се загрява масло, добавят се моркови за кратко.

Поръсват се с кафява захар, разбъркват се внимателно и на среден огън оставяме да се глазират.

Овкусяват се с подправки и сваляме от котлона. Колбасът се реже на филии, срязваме ги на две и печем на загрята скара.

Сервираме глазираните моркови, леко поръсени с балсамов оцет и с колбаса за обяд.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар