Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със солта, след това добавяме разбитото кисело мляко и олиото. Накрая добавяме брашното, което сме пресяли и смесили с бакпулвера.
Към така приготвената смес добавяме нарязаните на кубчета дебърцини, риган и босилек на вкус. Разбъркваме добре и изсипваме по лъжица и половина от тестото за мъфини във намазнени форми за мъфини.
Аз използвам алуминиеви такива, но може да използвате и силиконови. След като сме разпределили сместа (получават се около 20 мъфина), слагаме по едно чери домати, като ги притискаме, настъргания Едам и по една маслина на всички солени мъфини.
Печем в загрята фурна, като проверяваме с клечка за зъби дали са готови нашите солени мъфини за закуска.