Овнешки кюфтенца

Овнешки кюфтенца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кайма - 600 г овнешка
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • бульон - ½ кубче, месен
  • бяло вино - 100 мл
  • бял хляб - 1 филия без кората, сух
  • олио - за пържене
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За салатата
  • домати - 2 големи
  • чушки - 2 бр. зелени
  • оцет - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подготвената овнешка кайма с накиснатия в 2/3 от виното и изцеден хляб, ситно нарязаните лук, чесън и магданоз и бульона, овкусете с черен пипер и сол и омесете всичко добре.

Намокрете ръцете си с останалото вино, оформете еднакви по големина кюфтенца, изпържете ги в тиган с повечко сгорещено олио до златисто, и ги сложете върху книжни салфетки, за да попият излишната мазнина.

Измийте и почистете доматите и чушките, нарежете ги на парченца, полейте ги със зехтина и оцета, посолете ги, разбъркайте ги и ги поднесете като гарнитура за кюфтета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: