Запеканка от равиоли с кашкавал

13/09/2019
"Грабваме една вилица и се нахвърляме върху ароматната запеканка с равиоли и кашкавал "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • равиоли - 700 г замразени, с месо
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • кашкавал - 150 г
  • нишесте - 1 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 300 мл от кубче
  • доматен сок - 300 мл
  • олио - 3 с.л.
  • риган - ½ ч.л., сух
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и морковите, нарежете ги на ситно и ги изпържете за 4-5 мин. в горещото олио, добавете нарязаните на малки кубчета тиквичка и чушки, поръсете с ригана, залейте с бульона и доматения сок и подправете със захарта, черния пипер и солта.

След като сместа кипне, я задушавайте 6-7 мин., сипете размитото с малко студена вода нишесте, разбъркайте я и я изсипете върху замразените равиоли, които сте сложили в намазнена тава.

Размесете добре и поставете ястието да се пече 20 мин. в предварително затоплена на 200 градуса фурна, след което разпределете отгоре нарязания на кубчета кашкавал, върнете го да се допече още 10 мин. и го сервирайте, докато е горещо.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар