Начин на приготвяне
Разрежете и разтворете печени чушки на лист. В купа разбийте яйцата и добавете сиренето, прясното и кисела мляко, посолете на вкус и разбъркайте.
Оваляйте 4 бр. чушки в галета и наредете на дъното на тавата, така че да го покрие. Отгоре разпределете част от яйчената смес. Оваляйте други 4 бр. чушки в галета, подредете върху сместа и отново разпределете част от сместа.
Така процедирате и с останалите чушки и яйчена смес, като завършите със смес. Отгоре поръсете запеканката с настъргания кашкавал и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.
Печете до сгъстяване и лек златист загар на кашкавала. Запеканка с чушки и кашкавал - много бързо и вкусно ястие за заети домакини.