Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Ориз по вегетариански

Ориз по вегетариански

Ориз по вегетариански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ориз по вегетариански - ще се оцени високо от всички, които не ядат месо"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • бамя - 300 г
  • целина - 1 малка глава
  • царевични зърна - 100 г замразени или от консерва
  • лук - 1 малка глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/3 връзка
  • кашкавал - 50 г
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бамята, почистете я от дръжките, залейте я с вряща подсолена вода и я варете, докато стане готова, след което я отцедете.

В сгорещеното олио запържете наситнените лук и чесън, прибавете нарязаните на кубчета тиквички, целина и морков и задушавайте под капак 5-6 мин., като разбърквате от време на време.

Прибавете почистения и измит ориз, бамята, сварените зърна царевица, червения и черния пипер, разбъркайте, посолете и залейте с 2 ч.ч. топла вода.

Варете ястието 25 мин. на тих огън под капак, като 5 мин. преди да го свалите от огъня, го поръсете със ситно нарязания магданоз и настъргания кашкавал.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: