Салата от печени картофи, пилешко филе и царевица

17/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • пилешко филе - 300 г
  • царевица - 400 г от консерва
  • чушки - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • сметана - 200 мл
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите с четка, разрежете ги наполовина по дължина, наредете ги в застлана с хартия за печене тава, напръскайте ги с 2 с.л. олио, поръсете ги със сол и черен пипер и ги печете 30 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна, като ги обръщате периодично.

В голям тиган сгорещете останалото олио и изпържете в него за 7-8 мин. измитото и нарязано на лентички пилешко филе, като го разбърквате непрекъснато, като накрая го поръсете със сол, червен и черен пипер.

Разбъркайте печените картофи, тънките ивички чушка и колелцата лук, отцедената царевица и пилешкото и разпределете салатата по чиниите.

Разбийте сметаната с черен пипер и сол и я поднесете в отделен съд, като добавка за тази топла салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар