Пресни пълнени картофи на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
488
548
45
16/05/2019
"Пълнените картофки са класика, но пълнени и запечени са истинска сбъдната мечта "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 935
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофи (10 бр.) измиваме и белим (който предпочита може и да не бели, но да се измият много старателно). Слагаме белените картофи цели да се сварят, като във водата натрошаваме кубче бульон (зеленчуков или друг по вкус).

Сваряваме картофите, като внимаваме да не възварим - трябва да са сварени, но стегнати. Когато са готови, изваждаме от водата с решетъчна лъжица и оставяме да се охладят. После срязваме внимателно, всеки картоф, с остър нож на две половини.

Издълбаваме средите им и подреждаме картофките в тавичка, върху хартия за печене. Средите на картофите, слагаме в купичка и наситняваме или намачкваме. Към тях счукваме яйце (1 бр.), слагаме натрошено сирене (1 к.ч.), настърган кашкавал (50 г може и повече по вкус) и малко смлян черен или бял пипер.

Получената смес, разбъркваме и разпределяме в картофените кошнички. Поливаме всяко картофче със струйка зехтин. Запичаме в нагрята фурна до леко златисто. Поднасяме нашите пълнени картофи като вегетарианско предястие или гарнитура.

Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
3.00 лв.
Виж ››

Тайната на перфектно нарязаните зеленчуци е в използването на тази удобна помощна щипка

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар