ezine.bg»Рецепти»Предястия»Кашкавал на Фурна»Уникални кето кашкавалки с чедър

Уникални кето кашкавалки с чедър

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k6015
Уникални кето кашкавалки с чедър
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
15/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
28 мин.
Порции
5
"Кето диетата не е причина да се ограничавате в хапването, а повод да научите нови и вкусни рецепти за такива лакомства"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • морска сол - 1 щипка смляна
  • зехтин - 1 капачка
  • кашкавал - 70 г настърган
  • чедър - 30 г нарязан на парчета
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с малко сол, разбива се с вилица. Добавя се настърган кашкавал, нарязан на кубчета чедър и накрая прибавяме оризово брашно и бакпулверът. Разбърква се на гъста смес.

Върху хартия за печене сипваме по 1 пълна супена лъжица от сместа и оформяме кашкавалките.

Отгоре се поръсват с микс от семена. Печем в загрята фурна 18°C около 10 минути, пускам вентилатора и печем още 8 минути или докато добият златист цвят.

Кето кашкавалките ухаят страхотно, вкусни са и хапваме без притеснение за фигурата си.

Излизат 5 бр., а за по-голямо количество, просто удвоявате продуктите.

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка: