Пилешки дробчета пане

13/05/2019
Геновева
отГеновеваЧирак60115187
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо717
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се почистват и измиват добре и след това се слагат в тенджера под налягане и се варят за около 10 минути. След като са сварени, се изсипват в гевгир, измиват се със студена вода и се оставят за около 10 минути да се отцедят хубаво. Осоляват се.

През това време си сипете повечко брашно в една дълбока чиния и разбийте яйцата в купичка.

В дълбок тиган сипете олио до половината, тъй като дробчетата се пържат в повечко олио. След като олио загрее, панираме дробчетата, като потапя дробчетата едно по едно първо в брашното, след това в яйцата и накрая пак в брашното.

И така, докато панираме всички. Дробчетата пане са страхотно мезе за биричка.

Сервирайте ги с резен лимон, сокът от него допринася за чудесния им вкус.

Да Ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар