Пилешки дробчета пане

ГеновеваГеновеваЧирак71117210
13/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 141
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се почистват и измиват добре и след това се слагат в тенджера под налягане и се варят за около 10 минути. След като са сварени, се изсипват в гевгир, измиват се със студена вода и се оставят за около 10 минути да се отцедят хубаво. Осоляват се.

През това време си сипете повечко брашно в една дълбока чиния и разбийте яйцата в купичка.

В дълбок тиган сипете олио до половината, тъй като дробчетата се пържат в повечко олио. След като олио загрее, панираме дробчетата, като потапя дробчетата едно по едно първо в брашното, след това в яйцата и накрая пак в брашното.

И така, докато панираме всички. Дробчетата пане са страхотно мезе за биричка.

Сервирайте ги с резен лимон, сокът от него допринася за чудесния им вкус.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар