Сотирани пресни картофи с тиквички и чеснов сос

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
12/05/2019
"Ех тези пресни картофки, ех ,тези тиквички - колкото и да приготвим, все не стигат "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 253
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се дребни пресни картофи, варим в тенджерка и отцеждаме. Картофите трябва да са полусварени, защото после се подлагат на още топлинна обработка.

Нарязват се на полумесеци, а тиквичките на колелца. Овалват се в брашно и оставяме да попие.

В тиган се загрява лъжица масло и олио, сипваме картофките и запържваме до златисто, накрая поръсваме с нарязан копър и сипваме в средата на чиния.

Долива се олио и пържим тиквичките от двете страни, нареждат се по края.

В кофичка кисело мляко 200 г разбъркваме натрошено сирене, чесън на прах, копър, майонеза.

Сервираме картофки и тиквички с млечен сос.

Вкусотия!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар