Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Мезета»Сотирани пресни картофи с тиквички и чеснов сос

Сотирани пресни картофи с тиквички и чеснов сос

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Сотирани пресни картофи с тиквички и чеснов сос
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Ех тези пресни картофки, ех ,тези тиквички - колкото и да приготвим, все не стигат"

Необходими продукти

  • пресни картофи - 5 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • сол
  • копър
  • олио - общо 100 мл
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - за овалване
  • сос
  • кисело мляко - 200 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • копър
  • чесън на прах 1 к л
  • натрошено сирене 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се дребни пресни картофи, варим в тенджерка и отцеждаме. Картофите трябва да са полусварени, защото после се подлагат на още топлинна обработка.

Нарязват се на полумесеци, а тиквичките на колелца. Овалват се в брашно и оставяме да попие.

В тиган се загрява лъжица масло и олио, сипваме картофките и запържваме до златисто, накрая поръсваме с нарязан копър и сипваме в средата на чиния.

Долива се олио и пържим тиквичките от двете страни, нареждат се по края.

В кофичка кисело мляко 200 г разбъркваме натрошено сирене, чесън на прах, копър, майонеза.

Сервираме картофки и тиквички с млечен сос.

Вкусотия!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: