Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пресни картофи с пилешко на фурна

Пресни картофи с пилешко на фурна

Пресни картофи с пилешко на фурна
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Пресни картофки и сочно пиле - добавете към поръчката и една студена биричка и получавате перфектното ястие"

Необходими продукти

  • картофи - 800 г пресни
  • моркови - 2 бр.
  • зелен чесън - 1 стрък
  • джоджен
  • розмарин
  • калоферче
  • пилешко месо - 800 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • пушен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • олио
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофи и моркови се почистват, измиват и нарязват на едро. Слагат се в дълбок тиган и се задушават заедно с накълцан на дребно стрък пресен чесън и накълцани свежи подправки по избор.

Задушените картофи се прехвърлят в тавата за печене и на тяхно място в тигана се слага месото да се запечата. Изважда се и се нарежда върху картофите, а на негово място в тигана се сага нарязаният зелен лук.

След като омекне, в тигана се сипват две супени лъжици брашно, което след като се запържи се разрежда с малко бяло вино.

След като се сгъсти сосът, се излива върху месото и картофите. Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се поставя във фурната да се пече на 200 градуса

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: