Начин на приготвяне
В половината хладка вода се натрошава маята със захарта и две лъжици брашно, оставя се да шупне за 10 минути.
В тава смесваме двата вида брашно и оформяме кладенче.
Сипва се киселото мляко със сода за хляб, олио, сол, шупнала мая и разбъркваме на тесто. Замесва се, като се прибавят и сурови слънчогледови семена.
Оставя се да втаса 1 час на топло. Готовото тесто се оформя на фитил, разделя се на 2 части, а всяка на 6 парчета тесто.
Общо трябва да са 12 части като филии. Всяка се разтяга с пръсти на лента и навивам на рулце.
Нареждат се в тава 26 см, в средата се оформя като цвете, върху хартия за печене.
Последните парченца по края се оформят на фитил, прегъват се на две и се усукват.
С тях се запълва питката по краищата. Оставя се да втаса 20 минути, намазваме с олио с четка и поръсваме семена.
Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 40 минути , като към края се покрива с фолио. Изважда се върху решетка, намазваме с масло по края и покриваме с кърпа.