Великденска салата с праз и варени яйца

15/04/2019
Зорица
отЗорицаНовак69
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо369
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • праз - 5 стръка
  • яйца - 5 бр. твърдо сварени
  • винен оцет - 2 - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • за украса
  • моркови - 1 бр. нарязан на слайсове
  • маслини
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празият лук се почиства от външните листа и се нарязва на ситно. Поръсва се със сол и леко се претрива с ръце.

Добавя се оцет, черен пипер, олио и нарязаните на ситно сварени яйца.

Великденската салата се разбърква и поднася украсена с маслини, розички от слайсове морков и стрък магданоз.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар